keskiviikko 3. elokuuta 2016

Western -suitset Fantalle

Kokeilut jatkuvat. Tällä kertaa halusin selvittää, millaiset western -suitset onnistuisin väsäämään. Fantalle olen jo pidempään sellaisia suunnitellut ja nyt ryhdyin tuumasta toimeen.

Aloitin kuolaimista. Purin yhdet Horzen nivelkuolaimet osiin ja käytin niistä nivel -osan. Niiden ympärille rakentelin rautalangasta kehikon, jonka sitten päälystin ja koristelin niin, että sain aikaiseksi western -tyyppiset kankikuolaimet. Kuulostaa helpolta, mutta oikeasti aikaa kului reilusti.  

Seuraavaksi suunnittelin poskihihnat. Tein paperista kaavat ja sitten leikkasin niiden mukaisesti nahasta hihnat, joiden muoto sopii metallikoristeisiin. Sovitusvaiheessa huomasin, että kiinnitin metallikoristeita liian pitkälle matkalle. Ups. Tällaisenaan otsapannan kiinnitys ei olisi onnistunut, joten poistin ylimmät koristukset ja jatkoin suunnittelua. Nahkaosien valmistamiseen kului koko eilinen päivä, mutta en saanut suitsia täysin valmiiksi, koska varastoistani ei löytynyt hopeisia solkia.

Tänään kävin solkiostoksilla. Lahtelainen Neppi Nappi -putiikki on varsinainen kepparitytön aarreaitta. Tälläkin kertaa sieltä tarttui mukaan solkien lisäksi paljon muitakin löytöjä. Erityisen ihania ovat kapeat timanttinauhat. Myös kisuneitimme mielestä :-)

Illalla sain suitset lopulta valmiiksi. Tein niihin metallisomisteiset, letitetyt ohjat, joissa on pikalukot. Otsapannassa päädyin yksinkertaiseen punottuun malliin. Sen päissä on  metallikoristeet, joiden läpi poski- ja leukahihnat menevät.

Olen lopputulokseen suht' tyytyväinen. Parantamisen varaakin tosin jäi, kuten aina. Jos joskus vielä tekisin lännensuitset, tekisin niihin otsapannan sijasta korvien ympäri menevät rinkulat. Poskihihnat kiinnittäisin niskahihnaan koristeellisilla soljilla ja ohjiin laittaisin myös soljet pikalukkojen sijasta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti