lauantai 9. heinäkuuta 2016

Arabivarusteissa ei voi olla liikaa bling blingiä

Ohjien päät ja otsapanta.
Eilen sain valmiiksi Lilyn uudet suitset. Tein ne pehmeästä, aidosta nahasta. 

Aloitin letittämällä ohjat ohuista nahkasuikaleista. Ohjien päihin en tällä kertaa laittanut pikalukkoja, kuten yleensä, vaan tein sinne samanlaiset solkikiinnitykset kuin oikeissakin suitsissa. Otsapannan valmistin punomalla ja ompelin päät käsin lenkiksi. Olipas pipertämistä. Pelkkiin ohjiin ja otsapantaan kului yli kuusi tuntia. Mutta lopptuloksesta tuli mielestäni kaunis, joten kyllä kannatti.

Olin tutkinut erilaisia suitsimalleja, mutta lopulta kehittelin niistä oman yhdistelmän. Tämän mallisia suitsia näkyy esimerkiksi friisiläisten show -käytössä. Näistä en kuitenkaan halunnut tehdä koristesuitsia vaan tarkoitus oli tehdä arkikäyttöön sopivat suitset.


Suitsissa on muutama timantti.
Halusin mukaan suitsiin pikkuisen bing blingiä, joten ompelin turparemmiin turkooseja strasseja. Lisäksi turvan päälle tulevan ristin keskellä on timantti. Suitsien kaikki osat - myös kuolaimet - ovat irrotettavia. Ainoastaan nuo ristikkäiset nauhat päädyin ompelemaan ylhäältä kiinni otsapantaan, koska suitset olivat muutoin liian hankalat käyttää.
Ohjat ja kuolaimet ovat irrotettavat.

Kaikkiaan suitsien tekemiseen kului aikaa noin 12 tuntia. Koskaan ennen en ole tuhertanut yksien suitsien kanssa näin pitkään. Mutta kyllä nämä Lilyn suitset ovatkin nyt ehdottomasti tallin tyylikkäimmät :-)

Jatkossa voi tulla ongelmia. Miten voin enää koskaan tehdä suitsia kiinteillä kuolaimilla (yleensä en ole laittanut poskihihnoihin solkia) ja pikalukollisilla ohjilla???
Edellisessä postauksessa jo kerroinkin suunnittelevani uusia näyttelyvarusteita tallin kolmannelle arabille, Pedolle (Shamrock's Jungle Beast). Eipä muuta kuin tuumasta toimeen.

Willien näyttelyvarusteet ovat lilaa sekä hopeaa, Lilyn turkoosia sekä kultaa ja Pedon väriksi valitsin vaalean vihreän, hopeisilla yksityiskohdilla.
Rintaremmi edestä.
Turparemmin helmiä ja paljetteja.


Tein y-rintaremmin koristeelliseksi kiinnittämällä siihen metallisia yksityiskohtia. Lisäksi käytin rintaremmissä koristeena paljetteja ja helmiä. Riimun sivuilla roikkuvat tupsut tein tällä kertaa valkoisesta nahasta ja hopeisista, koristeellisista helmistä. 

Riimunnaru ei näy kuvissa hyvin (se on tässä kuvassa heitetty Pedon kaulan yli), mutta se on tehty samalla tekniikalla kuin Willien ja Lilyn narut: punottu pyöreäksi neljästä ohuesta nahkasuikaleesta. Narun päässä on helmikoristeinen tupsu.
Neliapilan tallin arabit uusissa näyttelyvarusteissaan.





Tallin kaikilla kolmella arabilla (Wild Thing, Evangeline, Jungle Beast) on nyt toisiinsa sopivat näyttelyvarusteet: riimu, rintaremmi ja riimunnaru. Näistä ei bling blingiä puutu :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti